Göteborg Efterår2025

En efterårstur til Göteborg 2025

Der er noget helt særligt ved at rejse i efteråret. Farverne skifter, tempoet falder, og storbyerne viser sig fra en lidt mere rolig og hyggelig side. Vores efterårstur til Göteborg 2025 blev netop sådan – en lille pause fra hverdagen med god mad, flotte omgivelser og masser af hygge.


Rejsens begyndelse – med færgen til Sverige

Planen var egentlig at tage morgenfærgen kl. 08:00, som vi plejer, og starte turen med en lækker morgenmadsbuffet ombord. Men sådan skulle det ikke gå – færgen var udgået af programmet, og vi måtte i stedet hoppe på Stena Jutlandica kl. 13:50.
Færgen, som har sejlet siden 1983, har set bedre dage, men turen gik alligevel hurtigt med rejemadder, kortspil og en god kop kaffe.

Vel fremme i Göteborg tjekkede vi ind på Hotel Draken, et moderne og komfortabelt hotel. Vi var så heldige at få en hjørnelejlighed på 24. sal – med fantastisk udsigt og nogle af de bedste senge og dyner, vi længe har sovet i.


Middag og stemning på The Bishop Arms

Efter at have pakket ud og nydt udsigten gik vi en tur gennem den hyggelige bydel Haga. Små caféer, vintagebutikker og efterårsfarver satte stemningen perfekt, inden vi skulle spise.

Aftenen bød på middag på The Bishop Arms, en blanding af engelsk pub og restaurant. Det er ikke et sted, man umiddelbart forbinder med gastronomi – men vi blev positivt overraskede. Elsebet fik en cremet risotto med kylling, mens jeg kastede mig over braiseret oksekød med øl, karamelliserede løg, grov kartoffelmos og en mørk, kraftig sovs.
Mums!
Se mere om The Bishop Arms her

Morgenmad med alt hvad hjertet begærer

Næste morgen ventede en overdådig morgenbuffet. Jeg gik selvfølgelig efter klassikerne: sennepssild, friskbagte rundstykker, roquefortost, hjemmelavet müsli med yoghurt og skovbær. En perfekt start på dagen, inden vi skulle videre ud og udforske byen.


En idyllisk udflugt til Bertilssons Stuga

Dagens første stop var Bertilssons Stuga, et lille spisested midt i skoven ved Lille Delsjön. Vi tog sporvognen til Spåntorget og gik resten af vejen gennem det smukke naturområde.

Stemningen på stedet er helt særlig – personlig, hyggelig og fuld af små svenske detaljer. Vi bestilte fiskesuppe og en krydret gullashsuppe, der varmede godt i efterårsluften (og gav lidt sved på panden ).
Prisen? 95 DKK inkl. kaffe og vand – og både smag og stemning var alle pengene værd.


World of Volvo – et must for bilentusiaster

Ingen tur til Göteborg uden et besøg i byens nyeste attraktion: World of Volvo. Det imponerende oplevelses- og udstillingscenter ligger lige ved siden af Liseberg og åbnede i april 2024.

Centret byder på alt fra historiske Volvo-modeller til futuristiske prototyper, interaktive udstillinger og spændende events. Arkitekturen er i sig selv en oplevelse – bygningen er designet af danske Henning Larsen og består primært af krydslamineret træ i en cirkulær struktur inspireret af naturens former.

World of Volvo blev indviet den 14. april 2024 – præcis 97 år efter, at den allerførste Volvo rullede af samlebåndet. Et lille stykke svensk industrihistorie, og helt klart et besøg værd!


Kulinariske oplevelser og små byeventyr

Brasserie Draken så vi sidste år andre gæster få flamberet entrecôte tilberedt ved bordet – og i år var det vores tur.
Først blev bøfferne flamberet i cognac, hvorefter de blev taget til side. Derefter blev smør tilsat og smeltet, fire forskellige slags peber kom i – blandt andet en fermenteret variant – så blev der tilsat oksefond, og til sidst et skvæt citronsaft.
Resultatet? En fantastisk pebersauce. Velbekomme!


Frokost i det grønne

På samme side som Nordeuropas største højhus, Karla-tårnet, ligger Hisingsparken – Göteborgs største park med et areal på hele 320 hektar. Gennem et boligkvarter og pludselig står man midt i naturen, selvom man stadig er i byen.

Der er gode stier at gå på, og ved et sted med borde og bænke lavede vi vores egen frokost: pasta carbonara. Jeg bliver overrasket hver gang over, hvor godt det smager ude i det fri. Link til routen kræver login


Middag med atmosfære på Hotel Pigalle

”I tager bare elevatoren til 4. sal,” lød det fra receptionisten på Hotel Pigalle.
Døren åbnede sig, og vi blev mødt af høj musik og et varmt, levende velkommen. Indretningen er hjemlig med ægte tæpper og store sofaer midt i lokalet.

Vi blev placeret ved et almindeligt bord og bestilte dagens fisk – helstegt rødtunge. En lækker og elegant afslutning på dagen. Link


Lørdag morgen: Udsigt og søde fristelser

Inden Göteborg for alvor vågnede, gik vi op for at se Skansen Kronan – et gammelt fæstningsværk, højt placeret med en fantastisk udsigt over byen.

Hvis du har set Den store bagedyst og elsker konditori og lækre kager, skal du besøge Brogyllan. Her finder du kager og bagværk af høj kvalitet.
Vi valgte Prinsesstårta og Budapestlängd – to dejlige stykker med masser af smagsnuancer. Inkl. to kopper kaffe kom vi af med 200 SEK.

Vær forberedt på kø – stedet er meget populært.

En tur der gav lyst til mere

Vores efterårstur til Göteborg blev en perfekt blanding af hygge, god mad, natur og kultur. Vi er allerede enige om, at vi skal tilbage igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *