Algarve

Rejsen til Albufeira, Algarve. med Århus Charter.

Søndag.Det er farverne der får Albufeira til at være et sted der er værd at tage hen. I dag, er der en let brise, hvilket passer en skygge trold som mig. Dase ved poolen er fedt i 20 minutter af gangen. Løbeskoene blev snøret og jeg begav mig ud i dem kuperede by. Det var varmt og på et tidspunkt var jeg i tvivl om jeg var løbet forkert. Svedig hoppede jeg i poolen. Kl. 17:00 tid til at handle ind til morgenmad. Vi fandt et lille supermarked i nærhed af hotel Almar. Æg, toast, chorizo, skinke og ost blev indkøbt til fornuftige priser: pålæg ca 1,10 euro for 100 gram. Århus charter havde arrangeret fællesmiddag kl 18 på Dom Capito til forret blev jeg præsenteret for nok den kedeligste salat, 4 skiver tomat, 4 skiver agurk, 1 radise og fint strimlet iceberg uden dressing eller brød. Skuffende. Til hovedret fik vi grillet sværdfisk med bløde løg. Smagte fint. Nattelivet emmer af liv på torvet og i de små gader. Den har charme, nok fordi det er en gammel by med historie. En kølig vind fik os til at trække os tilbage til hotellet.

Mandag

Hårde madrasser og en dårlig ryg er ikke den bedste måde at vågne på. Ellers er det en dejlig stor lejlighed vi bor i, med havudsigt. Guidet byrundtur lyder måske lidt kedeligt. Med det var en chance for at få set alle de interessante steder uden man behøver læse en hele “turen går til Portugal”. Frokost blev Cabana Fresca, hvor små muslinger og store rejer udgjorde en sand symfoni. Og lå let i maven. Tid til afslapning ved poolen under en købt parasol. Jeg skulle jo nødigt blive forbrændt på anden dagen. Elsebet steger i solen og bliver lækker latino. Cataplana en lækker fisk og skaldyrsret med krappeklør, hele rejer, fisk, muslinger, blå muslinger, kartofler, rød, grøn peber det hele i en lækker tomatsovs. Blev indtaget på dem samme restaurant som til middag. Der var mere end rigeligt, sikke et måltid. I 2004 fik Albuferia bygget en ny marina med tilhørende ferie lejligheder i alle regnbuens farver lidt at en kontrast i forhold til alle de hvidkalkede huse. Det var en lille vandretur der fik os næsten helt ned til marinaen. Men en kølig vind fik os til at trække os tilbage.

Tirsdag Sagres

Tur til “verdensende”

Første stop mauernes hovedstad Silvia. Hvor resterne af en Borgen står som minde om mauernes storhedstid.
Tur til Kilden
Hvem ønsker sig ikke at være stærke og sunde? De gjorde de opdagelses rejsende, der inden de store togter besøgte kilden kurbyen “Caldas de Monchique” for at vinde den styrke, der skal til inden der erobres nyt land. Vi fyldte vores vandflasker op, drak og drak, det var jo ad libitum. Og hold da op hvor det hurtigt kom til at presse på blæren. Så der blev ikke væske mangel denne dag.
De siger der er koldt på toppen, og det var der. Vi var kørt til toppen, Foia bjerget der bød på tåge og kulde, de sjoveste strikke trøjer og kniplinger i portugisisk stil. Ikke min kop te. Frokosten blev fortæret i en lille landsby, Aljezur,  hvor vi fik serveret kebab spyd. Kalvekød marineret i hvidløg og laurbær. Og “en saftig appelsin til dessert” det var aldrig sket i Danmark . Deres appelsiner har en mere dyb gul orange i kødet. En lille lur og videre til “verdens ende” Cabo de São Vicente, det sydvestligste punkt i Portugal med udsigt til Atlanterhavet. Her er lodrette klipper med et fald på 100 meter. På hjemturen gjorde vi stop ved ponte de piedade, hvor mange af de flotte postkort er tage af de flotte klippeformationer. Godt trætte vendte vi til bage til hotellet og klædte os i løbetøjet. Vores blodlegemer skulle rystes sammen . Det plejer at give energi til aftenen. Om aftenen mødte vi Aase, Stine, Nanna. Nb: jeg må sige byen har imponeret mig. Den har både kultur, arkitektur og stil.

Onsdag.

Fra drue til prop.

Vi kørt til byen “Armacao de përa” hvor fiskerne stadig findes på stranden. Regn og blæst gjordeat vi ikke fik set dem i aktion med net både og garn. De havde nemlig ikke været  på havet pga. af det dårlige vejr. Vi har besøgt slottet i silvia en impornerende mauerbord, som ligge højt hævet over byen. Inde på borgen kan man se udgravninger af nogle af de gamle huse, samt nyde udsigten over landskabet og byen. En sjov ting ved de portugisiske huse er Skorstene, de fungerer som status symboler og er med til at skabe identitet til huset de findes i et utal af udformninger afhænger af bygherrer. I gamle dage brugte man en 1/3 del af byggebudgettet på skorstenen. Hvor mærkeligt det end lyder. De fleste er udformet som et bedetårn en stil de har taget med sig fra mauerne. Jeg fik for første gang set et pebertræ. Hvem tænker over hvordan et pebertræ ser ud? Man er jo kun vant til at se de hele tørrede hele peber korn.

Middagen på “Ramiraz” i Guia med masser af piri piri kylling og vin smagte rigtigt dejligt. Og der var rigeligt, det er jo ikke til at stoppe igen når fadene bare kommer fyldte ind igen, det er helt sikkert at piri piri kylling skal af prøves på weberen når vi kommer hjem. En ting som undrede mig var de små stykker som kyllingen blev serveret i. Men det fungerede fint. Piri piri kylling var for øvrigt det eneste de havde på menu kortet.

Besøg på vingården. “Quinta do Miradouro”

Man bliver ikke bare lige vinbonde. Der er en masse ting der skal på plads, for at man kan producere en god vin.

  1. Klima
  2. Placering
  3. Druen
  4. Jorden
  5. Høstningen
  6. Produktionen.

Det virkede til at alle disse ting var på plads på denne Vingaarden ejet af sir Cliff Richard.

Opskrift på piri piri marinade

1 del oliven olie
0,5 del knust piri piri
tilsæt et vodka for konservering skal stå en uge før brug.

Kan også tilfæres smag med knust hvid løg , timian osv.

lavede den forleden mne ikke ikke anbefales den er alt, alt for stærk med de tørede piri-piri. køb den færdige piri-piri sovs.

 Aftenen tilbringes i sofaen og sluttes af med en tur på strøget.
  
Torsdag.

I morgen er der national helligdag og ballon festival. Vi løb en tur langs stranden. Gik til poolen selv om det regnede. Over middag tog vi til stranden og gik massage af 2 kinesere. De havde en helt anden måde at massere på. Gik en tur og fik en øl inden jeg blev afhentet til atv http://www.quad-ventura.com/ . Vi kørte en times tid idet bakkede og barske landskab af asfaltveje og grusveje vi kom aldrig ud i noget imponerende natur efter min mening. Tid til en cola pause inden hjemturen kunne begynde. Imens jeg var ude at køre ville Elsebet hygge sig med en Kage og en kop kaffe, men den lækre kage viste sig at være med kyllingefyld. Surt når man havde forventet noget kagecrem. Jeg fik Pighvar til aften og Elsebet filodej fyldt med forskellig fisk og grøntsager.

Fredag.

Turen går ud på det turkise vand med en stor katamaran sammen men en masse Hollændere og Englændere, vi er kun 2 par fra Århus charter der deltager. Turen starter med sol, men kort efter bliver der let overskyet og temperaturen falder. Surt for man nyder nu engang turen bedst med sol. Vi gør holdt for at bade, jeg er frisk og hopper i sammen med 2 piger. Det er dejligt og utroligt koldt. Der bliver ikke noget med at svømme rundt i mere end 2 minutter. Senere ligger vi til ved en lagune virkeligt flot. Hvor en fra båden i forvejen har grillet sardiner og koteletter til os. smagt dejligt selv om jeg var lidt skeptisk. Mågerne flokkedes for oven og var glade for sardin resterne vi smed ud til dem. link til kort over turen

The strip er en klar modsætning til den gamle bydel af Albufeira. En lang gade fyldt med restauranter, barer, tingel tangel, butikker, og storskærme der transmitterer VM i fodbold. det vrimler med englændere der ynder at tage til Albyferia. Vi fandt dog en hyggelig shanghai restaurent(Restaurente Chines Big Shanghai) uden larm og i hyggelig omgivelser, vi fandt samtidig udad af at Elsebet var født i kaninens år og mig selv i abens år. De havde de kinesiske stjernetegn i skulpturer udenfor restaurenten.

Tilbage i på fiskernes strand oplevede vi ballonfestivla. Sjov at følge færden fra en ballon bliver pakket ud til den står i fuld flor. gårsdagens dårligt søvn fik mig til at skifte over til sofaens madras, nu vågnede jeg ikke længere fuldstændig radbrækket.

Lørdag.

Tog på markedet for at handle skinke, brød, jorbbær figner. Så en masse fisk man ikke kendte. Fik svømmet 32 baner i poolen da der ikke var vejr til solbadning. Pastesteri er ikke noget med pasta at gøre men et konditori. De store lagkager dekoreret med ynde pirede vores ganer vi måtte bare have et stykke frugt lagkage og et stykke madellagkage pyntet med sirup og brændte mandler. 1 stk og man var mæt. Uhmmmm.
Gik tur langs det af stranden vi kunne, tidevandet gik nogle stedet helt op til klipperne.
Slutte dagen med kyllig piri piri på resturant Bailote.
I Danmark er vi lidt bagefter, vi bruger ikke elektronisk ordre bestilling i vores resturanter og kun få returanter har mobile Dankort terminaler. Stram op Danmark.
Tak til guiderne Nicklas, Joan, Camilla.

Billede af vores hotel
Link til hotel google maps.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *