Kaffe på portugisisk

Kaffe

Sort kaffe, som serveres i en lille kop. Det man vi normalt i Danmark forstår ved en espresso. Kaldes også Bica eller i Porto cimbalino. Kan bestilles i forskellige størrelser: cheio (fuld størrelse), três-quartos (3/4) eller curto (lille). Derudover fås den som Chávena Fria og Chávena Quente, hvis den skal serveres i en henholdsvis kold eller varm kop.

Bica com Cheirinho
En Café (sort kaffe) med et stænk brandy.

Italiana
En Italiana er en meget stærk kop kaffe, som i Rom kaldes for Caffé ristretto. En espresso der er stampet hårdere og brygget med mindre vand end en almindelig espresso. Kaldes undertiden Bica Curto

Carioca
En meget tynd espresso.

Abatanado
Kaldes også Abadanado. En ’lang’ svag kaffe, som serveres i en medium størrelse kop, som en tekop.

Café pingado
Espresso med en dråbe mælk. Kaldes også Bica Pingada eller blot Pingo

Garoto
Garoto er portugisisk for ‘lille dreng’, men i kaffesprog betyder det espresso med mælk. Eftersigende fordi dette var kaffen man serverede for drenge, før de kunne drikke almindelig kaffe.

Meia de leite


½ kaffe, ½ mælk som serveres i te-kop størrelse ligesom ved Abatanado. Den direkte oversættelse er “halv mælk”. Kaldes sommetider Café com Leite

Galão
Et højt glas med sort kaffe og 3/4 mælk, som minder om en Caffe latte. Serveres meget varm, pas på fingrene!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.