Rulle kebab.

De sværeste er jo at lave selve det flade brød som flydet skal rulles ind i. Man kan købe det færdigt med det er jo sjovere at lave det selv.
Dej ca 9 stk
3 dl vand
Max. 5 g gær
1 tsk salt
2 tsk sukker
3/4 dl madolie (hvilken type olie er ikke så vigtigt)
100 g durummel
Hvedmel for resten.
Find din røremaskine frem.
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt salt, sukker, olie og durummel og rør til det er klumpfrit.
Tilsæt hvedemelet stille og roligt indtil dejen har en fast, men blød (smidig) konsistens.
ælt i ca 5min, 10 minutter i hånden.

Del dejen i små boller a 110 gram
Pak bollerne ned på at fad og dæk til med film.
Lad dejen hvile i 4 timer i køleskabt eller et køligt sted.
Læg en dejkugle på et meldrysset bord, og rul den ud til en cirkel ca. 24 cm i diameter. Sørg så vidt muligt for, at dejen er lige tyk over det hele.
Bages på en pizza sten i weberen. med fuld knad på .
Tips:
Kan også bages på pizza sten i alm. ovn
Dejen kan hæve i køleskabet inden den formes til boller. når den formes til boller senere skal dejen hvile 30 minutter før de rulles flade.

3 tanker om “Rulle kebab.”

  1. jeg bruger en ganske almindelig pizza sten fra en isenkrammer i pizza rund form. koster typisk 199 kr incl træ spartel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *