Tur til Miami

Skrevet på en Nokia E71
Dag1
Lufthavne vil nu altid være en smule forvirende. Selv med masser af skilte og tavler kan man komme på afveje. Det gør nu heller ikke noget når man har 1,5 time man skal slå ihjel, inden indtjeking til Atlanta.
Ventetiden bliver fordrevet med en rugbrød med ost noget jeg ikke får at smage de næste 12 dage. Vi skal flyve på budget med Delta Airlines. Spændt på hvilken service de tilbyder. Jeg regner ikke med der er skærme i sæderne eller god ben plads. Min Asus er fyldt op med videocast fra dr + 3 dvd film konverteret til divx.
Det viste sig at lydniveauet på den film vi skulle se med Johnny Deep ikke kunne overdøve den støj der var på flyet. Surt når man nu har glædet sig. Sidder nu i Atlanta og aner ikke hvad temperatur der er udenfor i det her aircondition miljø.

Dag2
33 grader udenfor det kan mærkes når man kommer fra et fuldt aircon hotel. Vi bor i et værelse med udsigt til det store Atlanterhav. Efter en lille gåtur på stranden valgte vi at gå ud foran hotellet for at orietere os. Solen stod klart på himlen selv om vejrudsigten meldte regn og torden.
Miami
Vi bad portieren køre vores Toyota Camry frem. Klar til at cruise ned ad den legendariske ocean drive med de karakteristiske art deco huse. Flot flot vi glæder til at se stemningen om aftenen.
Bayside
Centrum med skyskrabere og et lækket havnemiljø. Vi besluttede os for at tage på en havnerundfart der bragte os ud på vandet med et fantastisk view af byen. De rige og berømte bor på nogle kunstige anlagte øer bygget i 1930 af Carl G. Fisher. Her bor Julio Iglicias, Gloria Estafan. Sylvester Stalone. Vi også de huse der blev anvendt i filmene Scarface og Cocoon.
Hooters stedet hvor vi mænds opmærksomhed er fanget af andet end maden. Tjernerne er piger med med store bryster pakket ind i slim fit t-shirt’s og ultrakorte shorts.
Vi fik en gang kyllingesalat der var “mere end en mundfuld” som deres motto er. Skal man shoppe kører man i Dolphin Mall 250 butikker samlet under 1 tag. Jeg fik en ny sommer garderobe hos Tommy Hilfiger med stor besparelse set med dansker øjne. Og et par løbesko hos Nike.

Dag 3
Thunder storms.
Regnen piskede ned udenfor mens vi spiste, vi kunne godt regne ud det ikke blev til de store udendørs aktiviteter. Vi tog bilen Downtown til Macys en butik som Salling Elsebet havde læst om. Kedelig er nok det ord jeg vil hæfte på den. Omgivet af skyskrabere tog vi den gratis metro rundt. jeg må sige Miami centrum tager sig bedst ud på afstand. Tæt på er den både beskidt og uvedligeholdt. Videre til Coconot Grove. Fik kylling med citronsovs og friske grøntsager på en lille restaurant mest besøgt af lokale. Dejligt med noget mad lavet fra bunden. Der var udsalg i en stor Guess butik virkelig flot, ingen mennesker. Jeg tror Finans krisen har en del af skylden. Men det er kun et gæt fra min side. Det er jo heller ikke turist sæson her juni. Vejret blev godt, 33 grader, vi ville se noget vand. Key biscayn blev næste stop . To ø’er uden for Miami hvor en del er fredet minder lidt om området ved den tilsandede kirke . Blot er fyrretræer erstattet med palmer. Der var næsten ingen mennesker. Vi havde ikke fået badetøjet med, smed sokkerne og gik i vandkanten, dejligt når der nu er 33 grader.
Himlen blev mørk som om nogen havde slukket lyset, nu bliver der uvejr sagde Elsebet, vi vendte om, trak hen imod bilen imens kraftigt vindstød tog fat i os. Regnen ramte os som vi smækkede døren til bilen. Sikke et tordenvejr. På hotellet meldte trætheden sig, vi faldt sammen i søvn.
Ocean Drive.

Sikke en gade den transformerer sig til en festgade om aftenen badet i lys og neon men på en god og eksklusiv måde. Masser at kigge på imens der lyder latino musik.
Usa er kendt for godt kød , jeg bestilte en rib eye og Elsebet pasta med alt godt fra havet. Sikken en bøf, jeg blev helt bange da jeg så den, kæmpe, men mør og lækker. Jeg måtte levne mod min vilje. Med ømme fødder gik turen i parkeringshuset og hjem.

Dag 4
Everglades

Vores tjener fortalte os ved morgenmaden at skulle man til Key West Skulle man tage afsted minimum kl. 6.00 klokken var 7.30 og klokken ville blive 8.00 inden vi ville komme afsted. Everglades blev dagens destination. Det er 80 km lige ud i sumpen. Første stop Miccosukee et by distrikt der tilhører en gammel indianer stamme der levede i sumpen. De lever nu af turister og airboat ture. Jeg ville gerne støtte de lokale det var måske også nødvendigt for vi var de eneste kunder. Bevæbnet med vat i ørerne førte guiden os hen over sumpgræsset med fuldfart. En lille ø dukkede op hvor indianerne havde boet for mange år siden ,utroligt.
En kæmpe alligator på 4 meter havde været væk i 4 måneder. var kommet tilbage som vi kom. Vi var heldige alene med guide og se en kæmpe aligator. Big Cypress Galleri ligger anonymt midt i sumpen. Jeg troede det var en kedelig udstilling omkring træer. Men da jeg åbnede døren blev jeg overrasket , de flottese sort/hvide natur billeder blev præsenteret i et lokale der var new york værdig. Det viste sig det var en berømt fotograf der holdt til der. Everglades city ligger ud til de 1000 ø’er. Vi tog en guidet bådtur hvor vi så delfiner og sø’køer. Det blæste rimeligt meget.
Dag 5Keywest

Kl 6.30 tog vi af sted. Vejret var godt, der var ikke de store problemer med at komme ud af Miami. Morgen maden blev indtaget på en klassisk amerikansk mad sted. Jeg fik hash Browns (revet kartoffel vendt på panden) 2 egs with the sunny side up (spejlæg) og en ristet pølse flækket på langs. Det ligger en god bund.
Vi skulle ud og snorkle med Sundiver fra Key Largo. 20 minutters sejlads ude ligger det smukkeste koralrev. Elsebet havde aldrig snorklet før, hun var anspændt men kom da til at se nogle af de smukke fisk. Det er som at dykke i et akvarium. Der der en sjov kontrast mellem hovedevejen med masser af forretninger fastfoodkæder (Wendys, Burgerking, Tacobell, KFT osv.) masser af skilte og ihimlen hænger et virvar af kabler som vi i Danmark har gemt i jorden. Kører man ned bagved kommer man til de smukkeste huse der koster fra 3 millioner dollars. Efter 26 broer og over den berømte 11 mile bridge. Kom vi frem til den sydligste spids af USA. Key West. En turist fælde hver eneste kvadaratmeter er bebygget, Og flydt med små barer og butikker. Jer tror der er flere butikker med badetøj end der er strand. Vi hoppede på “Conch tour train” en guidet tur på 1,5 time, den var alle penge værd. Vores guide var let at forstå og vi fik steder at se vi aldrig selv ville finde. Nede ved havnen ligger nogle af de store krydstogtsskibe til. De er enorme at se på. Vi så det ligge fra land. Jeg fik øje på en mand der solgte Mojito’s. Han kaldte sig selv Mr. Mojitos. Den smagte perfekt.
der kom et tropisk regnvejr og vi søgte ly på en resturant “red fish / blue fish” og fik en sandwich med rejer der havde været i gyldne brønd. Smagte ikke særligt godt. Vi var hjemme igen kl 23.30

Dag 6

Dag ved stranden. Men dejligt turkis grønt vand. Regnen kom, det var tid til massage, den lokale spa massage butik kunne tage os med det samme. Blev modtaget af 2 venlige damer og roser på briksen. Vi fik sports massage, dejligt. Tog om aftenen ind til Aventura Mall (storcenter) og spiste på Grand lux cafe. Metode for bestilling. Når man kommer ind på en restaurant er der typisk en reception hvor man bliver taget imod med et smil. De får ens navn og antal pladser man ønsker “table for two”. Man venter på at værten kommer og viser en hen til sit bord, samtidig får man udleveret menukort. En rigtig tjener kommer nu og tager imod bestilling af drikkevarer. Brød og drikkevarer kommer. Den rigtige mad bliver i nogle tilfælde serveret af endnu en tjener. Under middagen kommer tjener flere gang og spørger om alt er ok. Cola bliver fyldt op gratis og vand er gratis. Straks man er færdig med at spise, bliver tallerken ryttet af bordet, selv om det ikke er tilfældet for partneren Få minutter efter begge er færdige med at spise bliver vi tilbudt dessert. Ønsker vi ikke dette kommer tjeneren med regningen vi bliver også tilbudt “box” = doggi bag. Efter vi er gået, træder afrydderne til og gør straks klar til nye gæster.

Dag 7
Fortlauderdale

Så stranden 90 grader farenheight det er ved at være for varmt for mig. Jeg bliver træt og dvask og er ved at få hovedpine. Lauderdale skal ses fra sø siden, jeg have hjemme fra fundet en watertaxi holde plads via google earth. Og sørme om mit waypoint ikke passede i virkeligheden watertaxi dukkede op. Vi var de eneste passagerer, mens vi sejlede gennem de mange kanaler fortalte han livligt om de succes fulde forretningsfolk der havde købt huse ud til vandet. Mange gange er huset mere besøgt af rengørings, alarm, og havefolk end ejeren selv.
Besøgte “The cheesecake factory” fik pizza og en “lille” salat, til middag. Man er altid prop mæt efter besøg på en amerikansk resturant. Endnu en thunderstorm, der er dømt Sawgrass Mall et kæmpe storcenter. Elsebet forlader det ikke før hun har fundet et par cowboy bukser.
Nogle gange fatter man bare ikke man er 7700 km hjemmefra, Stemningen her i Sawgrass er næsten som i et storcenter der hjemme. Lige bortset fra at man ikke kan få bleget tænder, få massage, forretninger der kun sælger småkager og 20 fastfood kæder, åbent til 2130 hver dag.

Dag 8
De sidste 3 morgener har vi løbet en tur på en sti langs stranden. Der er fyldt med gående og andre løbere der er ude tidligt inden varmen bliver for stærk og klam. Det er svært at løbe om morgenen men dejligt bagefter. Det var over skyet og temperaturen passede mig ved poolen. Der var mange mennesker og unge vollyball piger hyggede sig. Hotellet diskede op med friske jordbær og levende musik. Sikken en stemning. På min ipod fik jeg hørt de sidste podcast af sommer. Fantastisk serie spillet med en fantastisk indlevelse. Om eftermiddagen blev det igen regnvejr. Vi tog i Aventura mall for at få kaffe og kage. Men endte med at få stenovnsbagt pizza og tage kagen med hjem. 1 stk vel og mærke der var nok til at mætte os begge.

Dag 9
Løber tur på stranden og lavede øvelser i fitnessrum. Håber det hjælper på min ryg.
Lion Country safari. Svarer til Knuttenborg safari park. vi så løver, zebra, gazaller, næsehorn og Tykke amerikanere. Inden vi kører ind i parken får vi en cd til bilen. Vi starter den og en smuk stemme guider igennem de forskellige parker og fortæller om de mange dyr. Spændende sted.
Lidt om burgere. Man kan få burgere næsten alle steder i svingende kvaliteter. På safari fik vi nok de ringeste på caferiteriet hvor vi tog den var de pakket ind i sølvpapir så vi ikke kunne se kvaliteten. Men skuffelsen var stor da vi pakkede dem op en en kedelig bolle og en tør bøf. hvis det så bare var gode rå varer kunne man forstå det. Hamburgeren stammer fra New York når de tyskere sejlere kom i havn efter mange dage på vandet savnede de deres frikadeller. Dem stod en lokale handlende klar med på havnen. Men de var besværlige at spise uden bestik. Man fandt på at lave frikadeller flade og smide dem i den bolle så de var lette at spise. Hamburgeren var opfundet.

Turen slutter Coral Gabels en smuk bydel i miami. Det sjove er de mange kontraster, i den ene gade er de flotteste huse, pænt og redeligt, på den næste gade er der tremmer for vinduer rodet og manglende vedligeholdelse. Sådan har vi det heldigvis ikke i Danmark. Vi sluttede af på Denny’s jeg fik farsbrød med tyk brunsovs, kartoffelmos og grøntsager. Elsebet fik bøf med løg og champignon sovs og grøntsager. Og 2 glas gratis vand. God og hurtig betjening. Nu vil vi hjem at pakke til imorgen. Se om alt vores shopping kan være i kufferten

Dag 10

Turen går til Orlando med køer pga trafik uheld. Kraftige regnbyger. Nogle amerikanere tænder deres katastrofeblink når det regner kraftigt. der er 220 miles ca. 5 timers køretid måske lidt mere man skal jo have en pause og en Doughnut ind imellem.
Fik lidt frokost på UNO god mad og hyggelig stemning. Tjeneren kommer op præsenterer sig og skriver sit navn på en serviet. Fornem service.

Dag 11
Amerikanerne har noget at være stolte af. Kennedy space center, første mand på månen. Deres omfattende rumprogram. Turen starter med en rundvisning i bus. Vi fik det kontrolrum at se de benyttede under opsendelse af Apollo raketterne. i hallen ved siden af var Saturn 5 hvilket monster, jeg mener et den har 5 gange så meget kraft som en rumfærge. Derefter blev vi kørt videre til bygningen hvor de samler moduler til den internationale rumstation. Her modtager de dele fra mange af de deltagende lande bla. Danmark. De gennemgår test inden de bliver monteret og sendt afsted.
Tilbage til spacecenteret og diretke ind i imax biobraf med 3d briller på, film om turen til månen. med Tom Hanks som kommentator. Når men tænker på det er 40 år siden kan man ikke lade være med at lade sig fascinere over denne fantastiske bedrift. Vi var ovre i en simulator der simulerede opsendelse med en rumfærge. Virkelig godt lavet. De amerikanere laver et show ud af alting og det virker. .
Til raket parken og forskellige udstillinger, til sidst kunne vi ikke klare flere informationer. Så havde vi været der i 8 timer. “By entering you accept that you must buy the buffet” Står der ved ingangen til Golden Corals. Her var der nok mad til at mætte en mindre afrikansk landsby. Salatbar, suppebar, kæmpe ø med varme retter som kød og grøntsager. Et bageri, konditor der bare har åbent for tag selv incl. softice og slik. Jeg begrænsede mig købte vand fik en chilisuppe, grøntsager og en chicken burbon gryderet. Og sluttede af med en lille kage. I dag skulle jeg ikke være prop mæt. På hotellet tog jeg lige en halv time på motionscykel. mens jeg så America got tallent.

Dag 12
Denne dag er dømt til hjemtransport først fra Orlando til Miami og så videre til Paris.
Lidt om at kører bil i USA miami. Bilen er det vigtigste transport middel i USA, man kører til alt. Vi skulle over til en restaurant lige overfor hotellet. Der var ingen fortov men vi fandt et hul i hækken. Derfor lej en bil hvis du skal til USA. der er en del betalingsveje i Miami “turnpikes” og 2 selskaber e-pass og sunpass. priserne svinger imellem 0,25 dollars og 1,50 doller hvis man forudbetlaer og får en “brobizz” er det lidt billigere. Når man kommer til betalingsstedet er det med at holde til højre hvis man vil betale kontant. Man kan ikke betale med visa, kontanter er påkrævet. Fartgrænserne er meget forskellige fra 40 miles til 70 miles på highwayes. Men følg skiltningen. Amerikanere kører ikke stærkt, de overhaler både inden og uden om. De blinker ikke nødvendig hvis de skilter bane. Er supergode til at flette. Der er masser af tæt trafik i byerne så er der et lille hul foran dig trækker de gerne ind foran dig. Det gælder både i by og på highway. Deres blinklys udgøres af deres baglygter der blinker. Ikke noget gult der blinker her. Jeg kender ikke til hvad fartgrænserne er for lastblier men som jeg oplevede det kører de med samme hastighed som personbiler. Og de er store og længere end i Danmark. Og holder ikke nødvendigvis til højre.
Gps er en nødvendighed ved kørsel i byerne. Men fordi du har en gps er man ikke fritaget for at køre forkert. Deres motorvejsnet et utroligt komplekst, der er masser af gode skilte, men nogle gange er der bare så mange at man bliver desorienteret. Der er mange frakørsler både til højre, venstre op og ned. Mit bedste råd er: læs vejens forløb, følg med på Gps i forskelligs målestoks forhold og lav ingen hastige vognbaneskift, hvis man er ved at køre forkert. Det skaber bare farlige situationer. Vi kender det fra turister i Danmark. Vi skulle jo gerne opføre os ordentligt.

En tanke om “Tur til Miami”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *