Turen går til Lucca

Dag 1
Søvnen når ikke at blive så tung, når man skal op kl 04:00. Lidt havregryn bliver fortæret og videre til Aalborg lufthavn. Turen går til Schiphol Amsterdam og en sandwich med ost og smør fra KLM bliver fortæret, videre med fly
til Firenze hvor en Fiat 500x venter på os. Den er hverken nyvasket eller støvsuget ordentligt. Den kører godt. Er dog overrasket over, at sæderne skal
ligges ned, for at have plads til vores store to kufferter. Vel ankommet til vores lækre lejlighed er
det tid til en dukkert og afslapning ved poolen. Det lokale Osteria serverede forskellig pølse og pasta

.

Dag 2
Endeløse rækker af parasoller i via Reggio afløses af udsigt til det åbne
middelhav. Bølgerne er kraftige og sandet brandvarmt. Jeg kryber ind under
parasollen og læser en bog. Imens bager solen på Elsebets brune krop.

Lucca er smuk, rolig og dragende. Vi nyder at vandre i byens centrum og nyder en
kaffe med is og en pande kage med is til Elsebet. Temperaturen siger 36 grader.
Vil vælger at køre hjem, heldigvis ligger vores terrasse nu i skygge og dagens indtryk kan nydes over en gang frisk brygget kaffe tilberedt på
mokkakande.  Hvilket får mig til at tænke på at jeg vil bestille en MORETTA
DI FANO til desserten, en kaffe i glas med rom likør og brandy, kontrasterne
mellem alkohol og kaffe skal stå kniv skarpt.


Dag 3
Google Maps bliver indstillet på Carrera Marble tour. Turen går gennem
små bjerg veje og mængden af firhjulstrukne lastbiler lastet med store blokke
marmor bliver større og større. Vi tror vi er kørt forkert, da vi møder en
portal af vægte  til lastbiler. Vi får vendt bilen og google finder en
alternativ vej . Efter 5 minutter står vi i centrum af et stort åbent marmorbrud.  Turen arrangeres i 8 personers land Rover . Og
chaufføren kører frisk til imens jeg klamrer mig til forsædet. Udsigten er storslået
til det hvide guld.

Dag 4
Vi nyder bare at ligge ved poolen.

En køretur i bjergene med regn og torden. Vi kører til Lucca,  får fyldt focacia hos Da fabio, Via Borgo Giannotti.
Om aftenen tilbereder vi tomatsalat og ravioli med svampe med tilhørende ragaut
. Fremstillet af de bedste varer fra Eslunga.

Dag 5

Google Maps bliver kodet til Orrido di Botri. ” Toscanas Canyon” et
naturreservat nord for Lucca. Jeg var ikke helt klar over, hvad det var, jeg
var gået ind til. Havde set nogle idylliske billeder med klipper og et
vandløb. Vi ankommer som de første på parkeringspladsen, henvender  os i
et lille skur. Her får vi udleveret hjelme og et lille kort. Naturguiden beholder
mit kørekort og beder os være tilbage inden kl 17:00. Det viser sig at vi
skal gå i og på langs af en fossende brusende elv over stok og sten. Hvert
skridt må tages med forsigtighed for ikke at få våde fødder. Det er smukt og
det klare bjergvand dragende. Vi undres flere gange over, at vi er de eneste der denne formiddag, har valgt at vandre i denne smukke natur. Folk vil nok hellere
shoppe eller til stranden. Senere indsnævrer kløften og vi er nødt til hoppe i
det kolde vand.
Man føler sig som en Indiana Jones, hvis man ser bort fra den hvide plastik
hjelm vi var nødt til at bære. Jeg kan kun anbefale dette sted til andre. Når
man starter på ruten er der andre vandrere der har efterladt pinde der kan
anvendes som vandrestave. Tag en med, de kan være til stor hjælp på de glatte
sten.

Hjemturen gik gennem Bagna di Lucca kendt for termiske bade og spa
behandlinger. Det lød spændende og valgte at efterfølge ideen om at besøge et
af disse steder. Gemt i en beskidt gade og grimme facader finder man et hotel
og badeanstalt, brochuren var flot og farverigt strålende. Men et nærmere kig på
deres pool efterlod et indtryk af deres storhedstid nok var engang i 80’erne.
Der er langt til de faciliteter og stemning man finder hos  Romulus i
Skallerup Klit ved Lønstrup. 

Dag
6

Livorno, en af Italiens største havne byer, med krydstogt skibe og industri
havn. Vi havde læst om deres kanaler i byen,  gik på jagt efter en turbåd. Inden stødte vi på byens største kød og grønt marked, der havde til huse i en flot
bygning. Har lever slagter traditionen  i bedste velgående. Man bestiller et
par koteletter og det. bliber skåret ud på stedet. Fulde af indtryk bestilte vi
to kopper cappuccino og en lækker italiensk kage mindede om en fransk vaffel.
Har blev den lunet og var med gul creme. Videre til havnen hvor vi fandt plads
på en tour båd, vi var kun fire deltagere. Det er altid hyggeligt at betragte en
by fra søsiden. Livorno bærer dog præg at at være slidt og grænser til større
renovering arbejder flere steder. En kanal rundfart i Göteborgs kanaler er
flottere hvis solen skinner 😉
Livorno har en kyst promenade med sten lagt i skaktern med udsigt til
Middelhavet. Nogle gange slår bølgerne hen over molen.

Dag 7
Ikke langt fra Lucca ligger Montecatini Termekendt for sine varme kur bade og lille
sporvogn der kan trække os op på toppen af bjerget. Sikke en udsigt vi har ud
over Toscana .
Ved bunden af togbanen lå en lille cafe moderne indrettet. Og med venligt
Englsk talende personale. Gnocchi i tomatsovs blev valg og fortæret med
nydelse. Vi havde taget badetøjet med og spurgte om han kunne anbefale et sted
. Ikke her i byen grundet for mange mennesker og et stort basketball event, maxibasket. Hvis i kører uden for byen finder i Grotta Guisti med pool med
termisk vand, varme 30 grader og mulighed for damp i en varm grotte. Det lød
spændende og vi tog afsted. Vi blev indskrevet, fik udleveret badekåber og blev
tildelt en tid til grotten kl 15:00  inden da kunne vi slappe af i poolen
med badehætter. Ja badehætter, Italienerne har åbenbart en ide om at man skal
iføre sig en badehætter før man kan gå i poolen. Sikke et syn.
Grotten blev opdaget i  1849 og indeholder 300 m gang areal, i bunden er
der et relax område med op stillede liggestole og en fast temperatur på 34
grader og en fugtighed på 99 procent.
Fra badekåber skulle vi klæde om til hvide kjortler. Og kunne gå ned i grotten
efter instruktion af en dårligt Engelsk talende Italiensk bademester. Sikke et syn der
mødte os. Jeg har svært ved at finde ord, blomkåls lignede søjler stod ned fra
loftet og en tæt fugtighed mødte os. Et andet sted var der en lille sø med
ultra klart vand, der stod som glas. Vi lukkede øjnene i de opstillede
liggestole og nød stilheden.

Aftensmaden nød vi på San Colombano en restaurant beliggende på bymuren i Lucca.

Dag 8

Chef Paulo Morti driver en mad skole sammen med sin restaurant uden for Lucca.
Vil havde meldt os på pizza/brød kursus. En amerikaner fra Connecticut havde også
fundet vej. Der blev bagt boller og kuvertbrød. Foccacia og pizza
Pizzaerne blev tilberedt i Deep pan forme med  spændende 
kombinationer af fyld.
1 champions, tomat , mozzarella, salt peber oregano , olivenolie.
2. Ricotta , mozzarella, zucchini, rejer. Salt peber , olivenolie, halve Cherry
tomater.
3. Mozzarella, røget laks, halve tomater, vild fenikel.
4. Løg. Tun , mozzarella, salt , peber
5. Tomatsovs, Mozzarella og efter den havde forladt ovnen. Blev der lagt
parmaskinke og alm skinke på.
6. Tomatsovs, mozzarella, salamino Picanto
7. Løg og farsen fra en salsiccia pølse.
8. Tomatsovs, mozzarella ansjoser, kapers oliven.
Inden Deep pan pizzaerne blev sat i ovnen fik de lige en tur på komfuret, for
at sikre en sprød bund.
De blev bagt i almindelig varmluftsovn.
Godt mætte kørte vi hjem til poolen.

Dag 9
Villa Real et slot der ligger for foden af vores bjerg. Skulle besøges. Vi har
kørt der forbi hver eneste dag, indgangen ser forfalden ud og slidt ud. Men
indenfor skulle der være en pragtfuld have. Slottet var tidligere beboet af
boneaparte Napoleons søster.
Det var en flot og større have end jeg havde troet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.