Indisk mad med kikærter
White Chole eller kikærter
Chole er en af de populære retter i Indien. Der normalt
serveres med bhature eller Poori.
Chole fremstilles af hvide kikærter som også kaldes kabuii
channa på hindi.
Denne opskrift er til 4 personer.
Ingredienser:
- 1 dåse kikærter (hovedingrediens)
- 1/2 tsk Hing (asafoetida) kan udelades.
- 1 tsk. cumin seeds (Spidskommen)
- 1/4 tsk. Gurkemeje
- 2 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. garam masala
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. ingefær hvidløgs pasta (Fremstilles ved at rive ingefær og hvidløg)
- 1 hakket løg
- 1 dåse fl tomater øko blendes
- 1 tsk. chili frisk eller sødt eller hvad du nu har.
- Korianderblade (til pynt)
Metode:
Find alle tingene frem
Skyl kikærterne fra dåsen.
Varm olien i en sorter pande eller gryde og tilsæt hing og derefter
spidskommen.
Når spidskommen skifter farve tilsæt ingefær hvidløgs pasta
og rør det i 2 minutter.
derefter tilsættes hakket løg og sauter indtil løgene er
brune.
Tilsæt purerede tomater og sauter, derefter tilføjes salt,
gurkemeje, og koriander
og garam masala.
Tilsæt kikærter til blandìngen og bland forsìgtigt.
Lad retten simre med låg i 5-6 minutter og pynt den med korianderblade.