NORTH TEXAS RED verdens bedste chili
(ikke min egen opskrift)
En
rigtig varm Texas chili.
ingredienser at der under ingen omstændigheder må være i en rigtig chili.
- Tomater
- Bønner
- Løg
rigtig “chili con carne” indeholder rødpeber og kød – i nævnte
rækkefølge
her er opskriften på den vindendende “NORTH TEXAS RED”, verdens
bedste
gryderet tilberedt på andre måder kan stadig være en god gryderet, men
det er ikke en rigtig chili.
Ingredienser
- En
stor gryde - En
stor stegepande - En
lille gryde - En
flaske tequila - Seks
flasker øl - fem
tørrede Ancho peber frugter (store og mørkerød, findes i indvandrere butikker) - 1
tørret chipotle peber - 3
tørrede piri-piri - 4
jalapeno peber (grøn, konserveret) - Bacon
fedt eller olie til at stege i - 10
fed hvidløg - 5
kg oksekød, 1 * 1 * 1 cm terninger - En
halv kop mel - En
kop chili pulver - 2
spsk spisskommen - 2
spsk oregano - 2
spsk stødt koriander - En
halv spsk sukker - Salt
efter smag (start med en stor teskefuld)
- Brug
under ingen omstændigheder hakket oksekød, tomater, bønner eller løg i chili. - Tag
en tår tequila og sæt plade på med Hank Williams. Det hjælper dig med at
få den rigtige chili stemning. - Start
med peber. Fjerne frø og stængler fra de tørrede peberfrugter. Læg
dem i lidt vand kog dem i 15 omfattede minutter,. Lad svale - Rengør jalapeno’s peber og hak dem fint.
- Tag
et glas tequila. Det trænger du til. Nu får du travlt. - Svits hvidløg
forsigtigt, indtil det bliver blødt og put det over i gryden. - Øg
varmen og begynd at stege kødet. Tag lidt ad gangen, under konstant
omrøring således at kødet brunes på alle sider. Derefter putter du det
over i en gryde sammen med
hvidløg. Det her er hårdt og kedeligt arbejde, der både er kræver
tålmodighed og tequila. - Bland
mel og chili pulver. Hæld det over kødet i gryden og rør. - Fjern
den kogte peber (gem vandet). Puré eller blend peber til en pasta.Tilsæt
pasta og de hakkede jalapenos til kødet. - Tilsæt
pebervandet, oksekød bouillon og øl til 5 cm over kødniveau. Bring til kog - Nu
chili godt igang. En glad kok tager et skridt tilbage, beundre hans
skabelse og tage en stor slurk tequila som han hælder ned med resten af øllet - Lad
chilien simre. tilsæt koriander, spidskummen og oregano. Hus at røre ofte. - Fortsæt indtil kødet er mørt. Dette tager to til tre timer.
- Mere
tequila. - Er
retten for tynd?, tilføj som en blanding af mel og vand eller majsstivelse. - Drik resten af Tequilaen.
ret rækker til 10 chili entusiaster eller 20 normale
hakket frisk rødpepper)
camole (mosede avocado, hakkede tomater, knust hvidløg, saft af citron
rødpeber og sellerisaft)