Favorit Apps til android

  • Droid analytics
  • Google sky
  • DNS Lookup
  • QuickMark
  • Dropbox
  • Justpictures
  • for google map navigation
  • c:Geo
  • Pulse News reader
  • Google maps
  • Endomondo
  • Dr nyheder
  • Time recording
  • Zedge
  • Flash player
  • pinger
  • Wifi Analyzer
  • Vejrudsigten DMI
  • NewsRob
  • Picasa tool pro
  • Issu mobile
  • ACar
  • Google googles
  • Winamp
  • Bonzai Blast
  • Listen
  • my tracks
  • ifconfig
  • Gesture
  • Convertme
  • De gule sider
  • Nummer uglen
  • Calls history
  • power search
  • GoMarks
  • NetCounter
  • kontanter
  • oi File manager
  • androidlost
  • wimp

Calender pad pro

Backup af Google sites

Det er altid en god ide og tage backup af sit google sites. Programmet du skal benytte findes her .  Kræver at du har java installeret.
Host er altid: Sites.google.com
Domain: skriv den domænekonto dit site ligger under.
Webspace: skriv sites navn
Username: skriv brugernavn uden @
Password: Skriv dit password

Eksempel på import/export af google site når man her sin site liggende hos google site

Host: altid sites.google.com
Domain: altid “site” når du ikke har en apps konto/domæne.
Webspace: skrive navnet på dit google site
username: Skriv dit fulde brugernavn incl @
Password: Skriv dit password

Sådan laver du backup af google site med et script.

  1. Installer Jsk fra javas hjemmeside http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html
  2. Installer groovy til windows. http://groovy.codehaus.org/Download
  3. Hent jar fil fra http://code.google.com/p/google-sites-liberation/downloads/detail?name=google-sites-liberation-1.0.4.jar
  4. Kopier jar fil over i “C:Program Files (x86)GroovyGroovy-1.8.2lib”
  5. Check variabler i windows. 

Tip: 
har været udsat for at jar fil var forsvundet fra “lib” biblioteket efter en opdatering. Check at den er der før du fejlsøger andre steder.

Selv scriptet: gemmes som backup.groovy

import java.text.SimpleDateFormat
import com.google.sites.liberation.export.Main

/**
 * Back up the various Google Sites for FEFC
 * User: Jeff Olson (
jeff@olsonzoo.com)
 * Date: Dec 18, 2009
 */
def sites = [
 ‘sk’,
 ]

String backupDir = /Z:Arkitekt_Soeren_KibsgaardBackup_Googlesites/
def username = ‘s**’
def password = ‘*******’
def host = ‘sites.google.com’
def domain = ‘*****.dk’

SimpleDateFormat df = new SimpleDateFormat(“yyyyMMdd”)
def today = df.format(new Date())

sites.each { site ->
  def location = “$backupDir/$today/$site” as String
  println “nnBacking up $site for $today to $locationn”

  def args = [‘-h’, host, ‘-d’, domain, ‘-w’, site, ‘-u’, username, ‘-p’, password, ‘-f’, location]
  // hack because ABF site fails when getting all revisions for some reason
  if (site != ‘abf’) {
    args << ‘-r’
  }

  Main.main(args as String[])
}

Sådan laver man pizza, sådan laver du pizzadej, verdens bedste pizza, super pizzadej, hjemmelavet italiensk pizza, perfekt pizzadej

Nyt
Jeg laver nu også et pizza kursus for dig som kunne tænke dig at blive bedre til at lave pizza. Læs mere på www.pizza100.dk

Lav den perfekte pizza

Lav den perfekte pizza dej

Det er let at lave pizza, det er svært at lave en god pizza.

For mig er en god pizza en tynd sprød bund fyldt med gode råvarer.

En god pizza kan man ikke lave uden en god bund. Her kommer opskriften på pizzadej som  jeg aldrig har fået skrevet ned, min viden skal ikke gå til spilde, så her kommer den:

5 gram gær.
Ja du læste rigtigt. jeg har set maser af opskrifter der skriver man skal bruge mellem 25 og 50 gram gær. Det kan ikke lade sig gøre at lave et godt resultat med den mængde gær.
ca 0,6 dl vand fra den kolde hane pr. pizza (dej til en stor pizza vejer 160 gram ) jeg bruger mellem 2,5 dl til 4 dl vand når jeg laver en potion.
durum hvedemel eller alm hvedemel. jeg bruger halvt af hver.
1 spk oliven olie.
1 tsk salt.
Mel så det passer (jeg kan ikke komme det nærmere) det lyder ufateligt enkelt ikke? 4 ting der skal blandes sammen, hvor svært kan det være. 🙂

Når man man læser en kogebog ser man altid at dejen laves ved håndkraft. Så lad mig lige aflive en myte her, En dej kan ikke mærke forskel på om den er lavet på en røremaskine eller ved håndkraft. Tænk på at alle pizzabagere laver dejen på maskine.

  1. Kom vandet op i en skål og opløs gæren
  2. Tilsæt lidt af melet og kør 30 sekunder tilsæt derefter salt og olie. jeg tilsætter aldrig olien sammen med gæren da den kan ligge sig omkring gærcellerne og påvirke resultatet.
  3. Tilsæt mere mel til dejen slipper.
  4. Det er vigtigt at dejen får lov til at ælte ca.10 minutter. dejen skal være smidig og blank.
  5. fortag evt. en gluten test.

jeg ælter altid dejen færdig i hånden ca. 1 minut.

 

Del nu dejen i små boller 160 gram, ja du læste rigtigt, frem med vægten. Det sikre at alle pizzaer får samme størrelse. og hjælper dig til et ensartet resultat. Placer dem på en stor tallerken og dæk med plastfolie og stil i køleskabet.

Vigtigt: dejen skal hæve hvile i køleskabet i min. 6 timer. jeg laver gerne dejen dagen i forvejen, eller om morgenen hvor vi skal have pizza.

 

Bagningen:

Bag i stenovn!… Nej, der er jo ingen private der har adgang til en stenovn. Her kommer metoden for os med el-komfor. købe en bagesten. rund eller firkantet hos den lokale porcelænspusher. placer den i bunden af ovnen og varm ovnen op til 275 grader. fuld skrue.

Forming af pizza dejen.

Har dejen kun været 4 timer i køleskab skal den tages ud 30 minutter før tilberedning.

Tag en håndfuld mel og placer det på køkkenbordet. tag forsigtig dejen over på køkkenbordet og tryk den flad så den ligner et spejlæg. Se video

 

 

Pizzadej for den dovne.

Tag en stor skål.
Tilsæt vand og opløs gæren i de kolde vand.
Tilsæt mel og salt til at dejen lige akkurat slipper siderne. Benyt dig af en lille gryde ske.
Lige låg på og vend til næste dag.
Dejen er nu fuld af bobler.
Det er nu tid til at lave pizza boller.
Hæld den over i skålen til din røremaskine.
Kør dejen på det lave trin og tilsæt mel til at dejen har den rette konsistens. typisk når dejen slipper siderne. Dette punkt tager ca. 5 min
Vej nu dejen af i klumper af 160 gram.

 

FAQ pizza dej:

Kan man ikke bage pizza på en bageplade:
Nej resultat bliver for dårligt.

Har du ikke nogle præcise mål på mel. jeg har det bedst med en opskrift.

Prøv med disse mål

  • 500 gram med af god kvalitet.
  • 15g (3%) salt
  • 1 lille ært gær
  • 3 dl (60%) fra hanen.


Min bund smager af mel og er slatten.

  1. Din bund er for tyk. 
  2. Du har snydt og ikke ladet dejen hæve i køleskab i minimum 6 timer.

Dejen hæver ikke når den kommer ind i ovnen.
Du har brugt tørgær, eller for lidt gær. eller for gammel gær.
Eller dejen har været for kold, tag den ud af køleskabet i god tid.

Dejen er ikke til at få af pizza spartlen?

Du har været for længe om at komme fyld på og tomatsovsen er trængt igennem dejen så den klæber.
Sovsen kan også være for tynd.

Kan jeg ikke bare lave pizza i en bradepande som jeg plejer.
Nej det er ikke en børnefødselsdag. du laver pizza til. og en pizza skal være rund i min verden.

Kan jeg lave pizza i weberen?
Sagtens, men resultatet bliver ikke bedre og temperaturen er svær at styre. Jeg syntes også at weberen giver  for svag overvarme.

Skal jeg bruge bagepapir på bagestenen?
Nej pizza bages direkte på bagestenen. Det bliver brændt.

Pizza’en bliver bliver helt sprød i kanten.
Du kan evt. give den varmluft det sidste minut. pas på, forlad ikke ovnen.

Er det nødvendigt at lave dejen mange timer i forvejen?
Der er kun en ting at sige om dette og det er et klart ja. lang hvile/hævetid er din garant for med mere smag.

Hvad skal en pizza dej veje.
1 pizza dej skal veje 160 gram.

Hvor mange pizza boller bliver der når man bruger 0,5 l vand.
Der bliver 8 boller a 160 gram

Skal man altid komme ost på toppen?
Nej rækkefølgen er altid

  1. Tomatsovs
  2. Ost
  3. Fyld

AMO har en opskrift med kort hævetid og mere gær, kan jeg ikke bare anvende denne.
https://www.amo.dk/opskrifter/mad/pizza/pizza/

Glem det du får ikke det resultat du er ude efter. kanten kommer til at smage mere af brød og boller og får ikke den seje pizza krumme.

Må jeg lade min dej hæve i køleskabet i flere dag.
ja du kan lade din dej hæve i køleskab i op til 4 dage.

Melblandinger.
Glem at omkring melblandinger.

Jeg har ikke tid til at lade dejen hæve.
Kør hen til dig lokale pizzamand og køb en klar dej. Eller en færdig pizza.

Parring af fjernbetjening til parrot mki 9200

Associating the remote control to the electronic box

If the remote control doesn‟t seem to be associated to the electronic box while using the Parrot MKi9200:

After verifying the CR2032 battery is properly inserted in the remote unit, press and hold the play Pause and buttons Green Phone then press the Red Phone button several times. This has to be done when you see the “Parrot MKi9200” Logo on the display screen.

Within 1 to 2 seconds, you should then see a “Pairing Remote Control” message displayed on the screen. At that time, you can release the buttons and the remote should then be paired with the kit and the message will go away.
 
Read the manual here:
https://dl.dropbox.com/u/329699/Blog_Klaus_Hesselberg/mki9200-_-user-guide-uk.pdf

Min nye HTC desire

Indtil videre må det siges at være lidt af en opgradering at gå fra min Nokia E71 til HTC Desire. Man skal lige lære at blive dus med det nye touch tastatur. Ellers er jeg positiv overrasket over Google navigation, programmet kan ikke så meget, men der er brugervenligt og finder der man søger. man kan f.eks skrive fårupsommerland og den finder det lige med det samme. og tilbyder alternative ruter hvis man er interreseret i dette.

Turen går til Helsinki

Vi startede dagen med at tage flyveren til stockholm.  Videre med Arlanda expressen til stockholm. dem kører til tider 190 km i timen uden man mærker det. Fire timer skulle fordrives  inden vi stiger ombord på Silja symphony. Kufferterne ryger ind i en bageboks på banegården til 60 kr.og går ud i staden og får en kanelbulle på pressbyron og videre til Segelstorget som man jo kender hvis man kender lidt til Lisbeth Salander. Jeg manglede et par ny by sko og den første skobutik Elsebet kommer ind i har lige det par jeg skal bruge et par hvid ecco læder sportsko der bare lige passede de kom på fusserne med det samme og videre ned gennem “gamle stan” sikken et leben af mennesker.

Vi gik ombord på Silja Symphony lidt i Fem og have håbet på solskin ud igennem skærgården men nej det var gråvejr og blæsende.  På dækket skulle vi der skulle vi trods regn og blæst for at nyde udsigten. Indenfor var vejret bedre og efter en lille lur skulle den 12 etagers båd udforskes. Der var gå gade kæmpe taxfree, mange forskellige butikker og restauranter. Vi have i forvejen bokket buffet all inclusive og sikke et mad orgie. vi kunne have spist og mæt i bare forretter.

aftenen blev sluttet af med en lille dan i det store diskotek med live musik. Godnat og sov godt.

uret blev stillet en time frem  og vi gik i land for at finde en sporvogn der kunne køre os til vores Hilton. Det viste sig at være et velholdt hotel 80’er hotel med gyselige fliser og en stil der sagde old school, men eller’s et flot værelse.

Salutorget bugnede med kræmmere der vil sælge alt fra sammer dolke til filtsko, rensdyrskind og designer smykker noget smukt og andet gyseligt.

http://www.stockmann.fi/portal/ er nok det største varehus jeg har besøgt. De har alt, brudekjoler, supermarker, kæmpe deli (take away) bank, posthus, blomster, pels opbevaring, frisør og kosmetolog. og da jeg skulle møde Elsebet var det lige før jeg var faret vild.Tilbage på hotellet skulle vi prøve deres saune og pool. Vandet var koldt og saunaen HOT

Deres Tivoli http://www.linnanmaki.fi/ er en blanding mellem karolinelunde og dyrehavsbakken.  Det var lunt  og mandag byder på endnu bedre vejr 29 grader. lækket.

Mandag.

Vi går en en guidet tur efter en turistbrochure. Vi ser bla.  Uspenski Katedralen og nød en berliner von kuchen ved vandet vi vandrede videre  ind mod salutorvet hvor vi til fik en fyldt pandekage med kylling mango og karry smagte dejligt.

Designer walk.
Finland er især kendt for alvar alto og marimekko, Finlayson der har rettigderne til at trykke de kendte mummi trolde.
besægt for skellige butikker og slutte af med at et besøgt i Finlands designforum. her fortalte man at  man i øjeblikket gåt meget op i genbrug salt at en bådebygger nation har fundet træ frem igen som byggemateriale til både.

Der var 30 grader og høj solskin hvad er ikke bedre end en gammeldags is med 2 kugler i et alt for lille kræmmerhus. det skal gå galt Elsebet kunne ikke spise den i samme hast som den smeltede. og havde snart brugge alle sine serviettet på fedtede fingere.
med den smagete dejligt.
Fra nogle afndre toruster var vi blevet anbefalt en canal cruise i den finske skærgård. Flot og dejlig afslappende tur.

Aftenmaden blev fortæret på Zetor en rustik indrettet restaurant med traktorer, plove, hønse tråde og langborde. Traditionnele finske retter f.eks saunaspand. traktorbøf og finsk biksemad som vi fortrædrede med velbehag.

Tirsdag.

Når vejret er perfekt 30 grader er Sveaberg det rette sted at tage til . en lille samling af øre der tidligere har udgjort en forsvarsværk i mod trusler fra øst som rusland. Vi fik en guidet tur af en finsk historie studerende der på på engelsk uden den finske accent gav os et indblik i finlandshistorie. Det var varmt og bade tøjet blev fundet frem og hoppede en tur i det baltiske hav.
virkelig lækkert.
senere så vi tempelkirken.

Onsdag.
Vi stod tidlig op kl 07:00 vi sov for længe igår . først gik turen ud i et industrikvarter til marimekko’s produktions lokaler. vi kunne desværre ikke få en guidet tur i produktionen, hvilket kræver man laver en aftale med dem på forhånd. Udbudet i deres sales outlet var stot, men måske ikke lige det mest interessante for en mand. Elsebet nøjes med at købe et par håndklæder med hjem.
Sporvogn nummer 6 førte os til Arabia hvor i har fabriksudsalg. sammen med Finlayzon.

Solen stod højt og fil termometret op på 30 grader , vi havde tager badetøj  med men kunne ikke finde en strand eller bade sted , en ekspedient anbefalede os et sted inde i byen. Vi hoppe på en sporvogn  og 20 minuter senere fand vi stedet et smukt sted lige ved værfter og ikke en eneste der badede ikke lige et sted vi have lyst til at hoppe i. til gengæld på der en hygge restaurant ” med aircon i nærheden. De have buffet indeholdende Sushi, maki ruller og ris med laks og rejer  + forskelligt fra det kinesiske køkken. Smagte pokkers godt earth. og vi fik energien tilbage.
Helsinki design museum viser glaskunst og møbelkunst igennem tiderne

Den absolut største kanelbulle får man i Cafe success .

Torsdag

Lejede en cykel til Elsebet i “The green bike shop”, jeg låne en Jopo på hotellet U/B. Ikke lige en cykel i bedste finske design stil. Cykelhandleren udleverede et kort med forskellige cykelruter, vi valgte en rute på 37 km “Den Grønne” + det løse der bragte os vidt omkring. Vi gjorde stop ved en gammel skibakke for at nyde udsigten. Næste stop en strand med vipper omklædning og det hele, virkelig lækker når man er godt svedig.

Tid til frokost.
På vejen lå en hyggelig frokost restaurant “Kosken Ranta” jeg fik hvidfisk med kartofler og sorterede grøntsager, Elsebet fik hjemmelavede kødboller med kartoffelmos og en lækker sovs. har aldrig smag noget magen til før.

Turen var ikke for godt afmærket så med et par omveje fandt vi vej. På de små grus stier mødte vi mange finner Hvilket man ikke lige oplever derhjemme. Det tyder på de er mere naturmennesker lige som svenskerne.
På vej hjem kom vi forbi det Olympiske stadion 1952 hvor vi tog en tur på i tårnet hvor man kan se udover hele Helsinki.

Ude i skoven så vi også en dyrekirkegård.

link til producent af jopo http://www.helkamavelox.fi/

Kort kan findes på http://ptp.hel.fi/ulkoilukartta/

NB: På de fleste restauranter er der gratis vand , det kunne man godt bruge i danmark, for det første har vi ikke godt at alt det søde sodavand, her under light. og for det andet føler man sig nogle gangs snydt når man skal give 25 kr for en flaske vand.

Ændring af baggrund på Parrot mki 9200

Changing the wallpaper You can change the wallpaper of the Parrot MKi9200 by selecting one of the wallpapers proposed by default. You can also customize it by sending a photo directly to the kit.

Selecting a wallpaper proposed by default

1. Press the jog wheel and select Settings > Display > Wallpaper then use the jog wheel to choose the wallpaper you want to display.

2. Press the jog wheel to validate.

Customizing the wallpaper

If you want to customize the Parrot MKi9200 wallpaper, you have to send a picture via Bluetooth. To do so :

1. Make sure the Parrot MKi9200 is set so that it is visible by all Bluetooth devices. To do so, press the jog wheel and select Settings > Bluetooth > Visibility.

2. Press the jog wheel then select Settings > Display > Wallpaper > Customize > Add. > « Waiting for a picture » is displayed on the Parrot MKi9200.

3. From your Bluetooth peripheral, send via Bluetooth the image you want to display on the Parrot MKi9200. Refer to your device documentation for more information about sending photos via Bluetooth.

Deleting a wallpaper

To delete a picture sent to the Parrot MKi9200 as wallpaper, press the jog wheel and select Settings > Display > Wallpaper > Custom > Delete.

Billedet skal være: 320 * 240 pixel
og af format: *.jpg

Algarve

Rejsen til Albufeira, Algarve. med Århus Charter.

Søndag.



Det er farverne der får Albufeira til at være et sted der er værd at tage hen. I dag, er der en let brise, hvilket passer en skygge trold som mig. Dase ved poolen er fedt i 20 minutter af gangen. Løbeskoene blev snøret og jeg begav mig ud i dem kuperede by. Det var varmt og på et tidspunkt var jeg i tvivl om jeg var løbet forkert. Svedig hoppede jeg i poolen. Kl. 17:00 tid til at handle ind til morgenmad. Vi fandt et lille supermarked i nærhed af hotel Almar. Æg, toast, chorizo, skinke og ost blev indkøbt til fornuftige priser: pålæg ca 1,10 euro for 100 gram. Århus charter havde arrangeret fællesmiddag kl 18 på Dom Capito til forret blev jeg præsenteret for nok den kedeligste salat, 4 skiver tomat, 4 skiver agurk, 1 radise og fint strimlet iceberg uden dressing eller brød. Skuffende. Til hovedret fik vi grillet sværdfisk med bløde løg. Smagte fint. Nattelivet emmer af liv på torvet og i de små gader. Den har charme, nok fordi det er en gammel by med historie. En kølig vind fik os til at trække os tilbage til hotellet.

Mandag

Hårde madrasser og en dårlig ryg er ikke den bedste måde at vågne på. Ellers er det en dejlig stor lejlighed vi bor i, med havudsigt. Guidet byrundtur lyder måske lidt kedeligt. Med det var en chance for at få set alle de interessante steder uden man behøver læse en hele “turen går til Portugal”. Frokost blev Cabana Fresca, hvor små muslinger og store rejer udgjorde en sand symfoni. Og lå let i maven. Tid til afslapning ved poolen under en købt parasol. Jeg skulle jo nødigt blive forbrændt på anden dagen. Elsebet steger i solen og bliver lækker latino. Cataplana en lækker fisk og skaldyrsret med krappeklør, hele rejer, fisk, muslinger, blå muslinger, kartofler, rød, grøn peber det hele i en lækker tomatsovs. Blev indtaget på dem samme restaurant som til middag. Der var mere end rigeligt, sikke et måltid. I 2004 fik Albuferia bygget en ny marina med tilhørende ferie lejligheder i alle regnbuens farver lidt at en kontrast i forhold til alle de hvidkalkede huse. Det var en lille vandretur der fik os næsten helt ned til marinaen. Men en kølig vind fik os til at trække os tilbage.

Tirsdag Sagres

Tur til “verdensende”

Første stop mauernes hovedstad Silvia. Hvor resterne af en Borgen står som minde om mauernes storhedstid.
Tur til Kilden
Hvem ønsker sig ikke at være stærke og sunde? De gjorde de opdagelses rejsende, der inden de store togter besøgte kilden kurbyen “Caldas de Monchique” for at vinde den styrke, der skal til inden der erobres nyt land. Vi fyldte vores vandflasker op, drak og drak, det var jo ad libitum. Og hold da op hvor det hurtigt kom til at presse på blæren. Så der blev ikke væske mangel denne dag.
De siger der er koldt på toppen, og det var der. Vi var kørt til toppen, Foia bjerget der bød på tåge og kulde, de sjoveste strikke trøjer og kniplinger i portugisisk stil. Ikke min kop te. Frokosten blev fortæret i en lille landsby, Aljezur,  hvor vi fik serveret kebab spyd. Kalvekød marineret i hvidløg og laurbær. Og “en saftig appelsin til dessert” det var aldrig sket i Danmark . Deres appelsiner har en mere dyb gul orange i kødet. En lille lur og videre til “verdens ende” Cabo de São Vicente, det sydvestligste punkt i Portugal med udsigt til Atlanterhavet. Her er lodrette klipper med et fald på 100 meter. På hjemturen gjorde vi stop ved ponte de piedade, hvor mange af de flotte postkort er tage af de flotte klippeformationer. Godt trætte vendte vi til bage til hotellet og klædte os i løbetøjet. Vores blodlegemer skulle rystes sammen . Det plejer at give energi til aftenen. Om aftenen mødte vi Aase, Stine, Nanna. Nb: jeg må sige byen har imponeret mig. Den har både kultur, arkitektur og stil.

Onsdag.

Fra drue til prop.

Vi kørt til byen “Armacao de përa” hvor fiskerne stadig findes på stranden. Regn og blæst gjordeat vi ikke fik set dem i aktion med net både og garn. De havde nemlig ikke været  på havet pga. af det dårlige vejr. Vi har besøgt slottet i silvia en impornerende mauerbord, som ligge højt hævet over byen. Inde på borgen kan man se udgravninger af nogle af de gamle huse, samt nyde udsigten over landskabet og byen. En sjov ting ved de portugisiske huse er Skorstene, de fungerer som status symboler og er med til at skabe identitet til huset de findes i et utal af udformninger afhænger af bygherrer. I gamle dage brugte man en 1/3 del af byggebudgettet på skorstenen. Hvor mærkeligt det end lyder. De fleste er udformet som et bedetårn en stil de har taget med sig fra mauerne. Jeg fik for første gang set et pebertræ. Hvem tænker over hvordan et pebertræ ser ud? Man er jo kun vant til at se de hele tørrede hele peber korn.

Middagen på “Ramiraz” i Guia med masser af piri piri kylling og vin smagte rigtigt dejligt. Og der var rigeligt, det er jo ikke til at stoppe igen når fadene bare kommer fyldte ind igen, det er helt sikkert at piri piri kylling skal af prøves på weberen når vi kommer hjem. En ting som undrede mig var de små stykker som kyllingen blev serveret i. Men det fungerede fint. Piri piri kylling var for øvrigt det eneste de havde på menu kortet.

Besøg på vingården. “Quinta do Miradouro”

Man bliver ikke bare lige vinbonde. Der er en masse ting der skal på plads, for at man kan producere en god vin.

  1. Klima
  2. Placering
  3. Druen
  4. Jorden
  5. Høstningen
  6. Produktionen.

Det virkede til at alle disse ting var på plads på denne Vingaarden ejet af sir Cliff Richard.

Opskrift på piri piri marinade

1 del oliven olie
0,5 del knust piri piri
tilsæt et vodka for konservering skal stå en uge før brug.

Kan også tilfæres smag med knust hvid løg , timian osv.

lavede den forleden mne ikke ikke anbefales den er alt, alt for stærk med de tørede piri-piri. køb den færdige piri-piri sovs.

 Aftenen tilbringes i sofaen og sluttes af med en tur på strøget.
  
Torsdag.

I morgen er der national helligdag og ballon festival. Vi løb en tur langs stranden. Gik til poolen selv om det regnede. Over middag tog vi til stranden og gik massage af 2 kinesere. De havde en helt anden måde at massere på. Gik en tur og fik en øl inden jeg blev afhentet til atv http://www.quad-ventura.com/ . Vi kørte en times tid idet bakkede og barske landskab af asfaltveje og grusveje vi kom aldrig ud i noget imponerende natur efter min mening. Tid til en cola pause inden hjemturen kunne begynde. Imens jeg var ude at køre ville Elsebet hygge sig med en Kage og en kop kaffe, men den lækre kage viste sig at være med kyllingefyld. Surt når man havde forventet noget kagecrem. Jeg fik Pighvar til aften og Elsebet filodej fyldt med forskellig fisk og grøntsager.

Fredag.

Turen går ud på det turkise vand med en stor katamaran sammen men en masse Hollændere og Englændere, vi er kun 2 par fra Århus charter der deltager. Turen starter med sol, men kort efter bliver der let overskyet og temperaturen falder. Surt for man nyder nu engang turen bedst med sol. Vi gør holdt for at bade, jeg er frisk og hopper i sammen med 2 piger. Det er dejligt og utroligt koldt. Der bliver ikke noget med at svømme rundt i mere end 2 minutter. Senere ligger vi til ved en lagune virkeligt flot. Hvor en fra båden i forvejen har grillet sardiner og koteletter til os. smagt dejligt selv om jeg var lidt skeptisk. Mågerne flokkedes for oven og var glade for sardin resterne vi smed ud til dem. link til kort over turen

The strip er en klar modsætning til den gamle bydel af Albufeira. En lang gade fyldt med restauranter, barer, tingel tangel, butikker, og storskærme der transmitterer VM i fodbold. det vrimler med englændere der ynder at tage til Albyferia. Vi fandt dog en hyggelig shanghai restaurent(Restaurente Chines Big Shanghai) uden larm og i hyggelig omgivelser, vi fandt samtidig udad af at Elsebet var født i kaninens år og mig selv i abens år. De havde de kinesiske stjernetegn i skulpturer udenfor restaurenten.

Tilbage i på fiskernes strand oplevede vi ballonfestivla. Sjov at følge færden fra en ballon bliver pakket ud til den står i fuld flor. gårsdagens dårligt søvn fik mig til at skifte over til sofaens madras, nu vågnede jeg ikke længere fuldstændig radbrækket.

Lørdag.

Tog på markedet for at handle skinke, brød, jorbbær figner. Så en masse fisk man ikke kendte. Fik svømmet 32 baner i poolen da der ikke var vejr til solbadning. Pastesteri er ikke noget med pasta at gøre men et konditori. De store lagkager dekoreret med ynde pirede vores ganer vi måtte bare have et stykke frugt lagkage og et stykke madellagkage pyntet med sirup og brændte mandler. 1 stk og man var mæt. Uhmmmm.
Gik tur langs det af stranden vi kunne, tidevandet gik nogle stedet helt op til klipperne.
Slutte dagen med kyllig piri piri på resturant Bailote.
I Danmark er vi lidt bagefter, vi bruger ikke elektronisk ordre bestilling i vores resturanter og kun få returanter har mobile Dankort terminaler. Stram op Danmark.
Tak til guiderne Nicklas, Joan, Camilla.

Billede af vores hotel
Link til hotel google maps.